Starta en blogg

Gör din blogg till ett blomstrande företag

Kanske har du idag en blogg som går riktigt bra, följarantalet växer och företag hör av sig och vill synas hos dig. Då kan det vara läge att göra ett företag av din blogg, det vill säga starta en enskild firma. I Sverige måste du skatta från och med det att du tjänar din första krona. Om du driver din blogg i vinstsyfte så är det faktiskt ett skattebrott att inte ha ett företag eller använda dig av någon frilanstjänst. Här kommer vi att gå igenom några punkter som kommer att göra att ditt bloggföretag blomstrar.

Återinvestera i företaget

Visst kan det kännas lockande att ge sig ut på shoppingtur med sina första intjänade bloggpengar. Det är dock bra om du försöker hejda dig och istället återinvestera dina pengar i företaget. Det ska du göra för att kunna tjäna ännu mer pengar i framtiden genom att kunna erbjuda ännu bättre innehåll. En investering i företaget kan för en bloggare innebära saker som en bättre kamera, dator eller kanske till och med en egen fotograf. Om du inte får in så mycket pengar på din blogg i början kan det vara idé att ta ett förmånligt företagslån för att kunna göra investeringar för att förbättra innehållet. Det är dock viktigt att jämföra lån först för att inte gå på några minor. I Dagens Industri kan du läsa en intressant artikel om att ta företagslån. Ett annat sätt att få in lite mer pengar är att läsa de här goda råden om hur man gör för att få sponsorer till sina blogginlägg.

Ingredienser för en lyckad bloggkarriär

Det finns några saker som alla framgångsrika bloggare vet om och som du också bör känna till om du vill göra affärer på bloggen. Det är viktigt att välja ett område du tycker om att blogga om. Även om modebloggar är de största aktörerna i bloggbranschen idag ska du inte ge dig på att blogga om mode om det inte är din passion. Att skriva om något man faktiskt inte känner intresse för blir tråkigt i längden, något som dina läsare också kommer att märka. En annan viktigt ingrediens för att göra en lyckad bloggkarriär är att inse att det krävs mycket arbete. Ibland kan det faktiskt ta en hel dag eller mer att skapa ett inlägg. Du måste vara beredd på att lägga ned tid.

bard