Starta en blogg

Välj ett ämne du brinner för

Om du inte redan har en blogg kan det vara svårt att komma igång, speciellt om man inte riktigt vet vad man ska skriva om. Idag finns det mängder av olika typer av bloggare som riktar in sig specifikt på ett speciellt ämne, medan andra skriver fritt om sina tankar och sin vardag.

När man skapar en blogg är tanken vanligtvis att bloggen ska hålla sig levande och ständigt uppdaterad. För att man ska lyckas med detta gäller det att man väljer ett ämne som man brinner för och inte bara ett ämne som man vet ligger rätt i tiden, t. ex. mode. Om man inte har något som helst intresse eller kunskap om mode kommer det bli tråkigt att skriva och i värsta fall kan det sluta med att man inte vill blogga mer och bloggen långsamt dör ut.

Majoriteten av alla människor har någon form av intresse eller hobby. Det kan handla om fotboll, scrapbooking, kläder och smink eller t. ex. de senaste nyheterna från NHL eller NBL. Att rikta in sig specifikt på ett ämne ger bloggen en stadig grund och det är lättare för människor med samma intresse att falla för just din sajt. Naturligtvis så finns det inga krav på att just alla inlägg behöver handla om ämnet man har valt. Det går mer än bra att variera sin blogg exakt hur man vill.

För det är ju just det som är roligt med en blogg, att den faktiskt får se ut hur som helst. Det finns inga direkta regler som man behöver följa och inget krav på hur ofa bloggen behöver uppdateras. Dock kan det vara bra att själv sätta riktlinjer för hur ofta man ska skriva ett inlägg, speciellt om man vill att bloggen ska få många läsare och växa sig större. En blogg som uppdateras en gång i veckan kommer snabbt att tappa läsare, eftersom läsarna behöver vänta så länge mellan varje inlägg. Konkurrensen på blogg-marknaden är väldigt stor och just därför är det bra om man lägger ner tid på sin blogg och gärna kompletterar sina inlägg med snygga bilder.

Återigen är det dock ämnet i fråga som kommer att få dig att fortsätta skriva eller inte. Eftersom det inte finns några regler kan du välja vilket ämne du än känner för eller till och med bara använda bloggen som en offentlig dagbok.

bard