Tjäna bra pengar

Få inläggen sponsrade

Att få sina inlägg sponsrade och att använda sig av testprodukter är egentligen nästan samma princip, med några få skillnader. När det kommer till testprodukter så brukar bloggaren i fråga få testa på produkten under en tid, utvärdera och därefter skriva en recension i positiv anda på sin blogg. När man får inlägg sponsrade kan det handla om en annons eller en länk till ett företag som man vill upplysa sina läsare om. Inlägget är då sponsrat, eftersom företaget eller verksamheten har betalat bloggaren för att nämna företagets namn eller någon tjänst som de har beställt därifrån.

Precis som med majoriteten av alla sätt att tjäna pengar på sin blogg så finns det både för- och nackdelar med att använda sig av sponsrade inlägg. Vissa nackdelar är mindre än andra, men just i detta fall är det viktigt att man tänker efter noga och tittar närmare på vilka olika konsekvenser som detta kan ha, speciellt eftersom det kanske inte alltid genererar i så stora summor pengar.

Anledningen till att man bör fundera lite extra är för att sponsrade inlägg kan ha en tendens att hota bloggarens trovärdighet på ett sätt som gör att man förlorar besökare till bloggen. I vissa fall kan sponsrade inlägg även vara oetiskt och det är lätt hänt att det är bloggaren i fråga som får ta smällen för eventuellt upprörda läsare. Om man nu ändå bestämmer sig för att använda sponsrade inlägg är det mycket viktigt att man är tydligt med vilka inlägg som faktiskt är ens egna och vilka som ar blivit sponsrade av företag. Om du inte står bakom ett företag, en produkt eller en verksamhets sätt att arbeta bör du inte heller sponsra, även om det ger dig pengar.

Det finns dock ett lite mer oskyldigt sätt att ändå ta del av sponsrade inlägg, utan att behöver oroa sig speciellt mycket för ovanstående konsekvenser. Istället för direkta annonser eller inlägg kan företagen istället få sponsra med t. ex. någon form av tävling eller erbjudande. För en bloggare är det dessutom betydligt enklare att inkludera en tävling snyggt i sin blogg och det ger en betydligt mer trovärdig känsla än ett långt inlägg fullt av information om en tjänst eller företag som inte ens känns relevant till bloggen.

bard