Starta en blogg

Fixa dina kommande studier med hjälp av en blogg

Om du planerar att börja studera kan du ha stor hjälp av en blogg, både för att få bättre ekonomi och för att lära dig mer. Med en bra sajt kan du verkligen underlätta ditt liv.

Komma in på rätt utbildning

Först och främst ska du satsa på rätt utbildning. Det är många som läser kurser på universitet och tar lån – och lever på lånade pengar. Det är inte smart om ditt mål är att en dag faktiskt ha en bra privatekonomi. Det tar också massa tid från ditt liv. Tänk igenom vad du verkligen vill studera. Ta sedan reda på vad du måste ha för betyg/gymnasiekurser för att ta dig dit. Sedan bör du fokusera på högskoleprovet, ett smart sätt att komma in på din drömutbildning. Det är inte alla som tog studenten med högsta betyg. Det har ofta att göra med skoltrötthet, viljan att få göra något nytt, omognad, dålig studieteknik eller personliga omständigheter. Högskoleprovet ger alla en möjlighet att visa vad de kan. För att få ett riktigt bra resultat på ditt högskoleprov ska du ta hjälp av Högskoleprovguiden. Så kommer du lättare in på drömutbildningen.

Bloggen för bättre studieekonomi

Samtidigt som du tränar på högskoleprovet bör du starta en blogg eller annan sajt för att börja bygga dig en liten pengamaskin. Rätt gjort kan du ha en pengamaskin som betalar både hyran, skollitteraturen och datorn. Det tar tid att bygga upp en sajt, så planera långsiktigt. Det klokaste är att testa olika ideér och ha flera domäner. Då kan du dels få mer inkomst, dels kan du analysera och se vad som verkligen fungerar. Du måste hitta ett ämne som du kan sälja saker kring. Bra ämnen är sport, mode, teknik, ekonomi, men det finns tusen andra ämnen att välja mellan. Är du duktig på att sy, älskar nyaste apparna eller spelar piano? Skapa en blogg och YouTubekanal kring det. Var specifik, både med ämne och målgrupp. Inkomsten kommer från annonser, en webbshop och att du är med i ett affiliateprogram. Posta regelbundet och skapa riktigt bra innehåll, så kan du minska på studielånen och redan som student börja bygga upp din ekonomi.

Blogga för mer kunskap

Starta flera bloggar, några primärt för att tjäna pengar och sedan en kunskapsblogg. Om du studerar marknadsföring eller historia bloggar du om det. Det kommer hjälpa dig att verkligen förstå ditt ämne och du får ge kunskapen vidare. En bra blogg kan också hjälpa dig inför arbetslivet. Om du söker ett Jobb och kan visa upp en blogg med bra artklar och intresserade läsare, så visar du de blivande arbetsgivarna att du är självgående, driven och kunnig. Börja med högskoleprovet och bloggen, så fixar du studierna mycket enklare.

bard