Starta en blogg

Hitta jobbet som hjälper dig med bloggen

Drömmer du om att driva företag online? Ha en blogg, en kvalitativ YouTubekanal, erbjuda konsulttjänster eller sälja konst. Idag finns det jättemånga sätt som du kan försörja dig på via internet. Men det tar tid att ta sig dit. Och vi måste ju försörja oss på något sätt. Då kan det vara smart att söka ett jobb som både ger dig inkomst och kunskap för att driva eget företag online.

Hitta jobbet i Stockholm

Om du bor i Stockholm har du goda möjligheter att hitta ett jobb. Men som blivande internetföretagare vill du hitta ett jobb som både är roligt och ger dig inkomst, samtidigt som du också har nytta av det. Vilket jobb som du bör satsa på beror på vad du drömmer om. Det kan också vara klokt att du tänker igenom vad du är skicklig på och vad du behöver utveckla. För att lyckas på internet är det bra att förstå grunderna i marknadsföring. Du behöver även träna på att driva egna projekt och administration. Men sanningen är den att du faktiskt kan lära dig någonting av nästan vilket jobb som helst. Om du arbetar som undersköterska eller lärare kommer du lära dig mycket om människor. Jobbar du inom kundtjänst kommer du få erfarenhet som du kommer ha nytta av därifrån. Har du möjlighet att hitta ett jobb inom marknadsföring och reklam kommer du kunna ta flera steg framåt på din blivande dröm. För att lyckas på internet behöver du ha någonting att komma med och livskunskap. Allting du lär dig, från att arbeta som pizzabud till att driva stora projekt, kommer ge dig en liten, eller stor, pusselbit av kunskap för att lyckas. Ett bra ställe att börja på är hos Bravura som har många lediga jobb i Stockholm inom både IT, ekonomi, kundtjänst, teknik, marknadsföring och försäljning. Det ger dig en möjlighet att hitta ett intressant jobb, samtidigt som du får mycket kunskap och kontakter för att lyckas med ditt internetföretag.

Använda jobbet för din internetbusiness

Hur kan du då använda ett vanligt jobb för att driva ett internetföretag? Först och främst får du en inkomst, så att du vågar testa olika slags internetidéer. Det är många som blivit inspirerade av bloggare, YouTubers och personer som designar t-shirts och muggar på internet. Sedan tänker vi att det vi kommer lyckas med på samma sätt. Att ta inspiration från andra är alltid bra, men vi har alla olika talanger. De flesta som lyckas på internet har också misslyckats. Starta en YouTubekanal, börja blogga och sätta upp en Shopify-butik. Genom att ha ett jobb kan du i lugn och ro testa olika företagsidéer. Lära dig nya saker och få bra kontakter till framtiden. Komma på vad du tycker är riktigt roligt och vad du har talang för. När du har hittat ett projekt som du börjar tjäna pengar på så skalar du upp det projektet. Du hittar fler infallsvinklar och fler sätt att tjäna pengar på inom just det området. Om du har en Youtubekanal som handlar om fitness kan du starta en webbshop där du säljer träningsutrustning. Med kanalen driver du trafik till webbshoppen och pengarna börjar trilla in på allvar.

bard