Starta en blogg

Ta snygga bilder till bloggen

Om du bloggar och vill ha en professionell blogg är bilderna otroligt viktiga. Bilderna är en stor del av själva bloggen och något som läsarna ställer krav på ska vara tilltalande och bra. Därför behöver du tänka på hur din närmiljö ser ut. Exempelvis är det viktigt att ditt badrum är snyggt inrett om du tar många selfies där för att du bloggar om hudvård, skönhet eller mode. Att ha ett snyggt badrumsskåp i bakgrunden kommer göra mycket för bilen även om du är i fokus. Ett badrumsskåp gör väldigt mycket för badrummets helhet. Tänk även på att ha en snygg spegel som du kan ta dina selfies i.

Tänk på bakgrunden

Om du tar andra bilder i ditt hem är det även där viktigt att tänka på hur din inredning ser ut. Om du har en snygg inredning kommer det göra att bilderna du tar hemma kommer att bli snyggare. Förutom en härlig inredning är det bra om du har ordning och reda hemma när du ska ta dina bilder. Om det är rörigt i bakgrunden kan betraktaren ha svårt att fokusera på själva motivet. Det bästa är att motivet är mot en bakgrund som är lugn utan större distraktioner.

Ljus ger bra bilder

Oavsett om du tar dina bilder i badrummet eller utomhus ska du tänka på ljuset. Ett bra ljus ger bra bilder. Ju sämre ljus desto svårare är det att få till en bra bild, speciellt om du inte har en systemkamera. Om du använder en systemkamera när du ska fotografera är det en bra idé om du lär dig kameran utan och innan. Du kommer kunna ta betydligt snyggare bilder om du vet hur du ska ställa in den efter den omgivning och det ljus du har att tillgå för stunden.

Bildbehandling

När du tar bilder till din blogg är det inte färdigt för att du har tryckt på avtryckaren. Om du vill ha bra bilder ska du inte glömma bildbehandlingen. Tänk på att lagom är bäst så att du inte maxar kontrast, filter och mättnad. Då kommer bilden bara att se fejkad ut.

bard