Tjäna bra pengar

Testprodukter!

Du har säkert hört talas om det, om inte annat har du troligtvis sett det på en och en annan blogg, men själv kanske inte lagt märke till det. Det är nämligen väldigt många som använder sig av olika testprodukter på sin blogg, både för att de är roligt, men även för att det oftast ökar antalet besökare till bloggen som i sin tur förhoppningsvis stannar kvar och fortsätter att läsa. Utöver detta kan man faktiskt tjäna en hel del pengar, alternativt att man får behålla produkterna efter en detaljerad recension.

Det finns många företag som önskar marknadsföra sig på detta sätt och därför är det ypperligt för den som vill synas mer i bloggvärlden. Man kan t. ex. recensera en tandblekningsprodukt (vilket är vanligt förekommande), en ny mobiltelefon eller något så enkelt som en ny krydda till tacokvällen. Oftast vill då företaget som ger dig produkten att man ska skriva ett blogginlägg där produkten nämns på ett lite mer diskret sätt, men ändå passar bra in i inlägget och texten.

Hur mycket pengar detta ger är nästan omöjligt att säga. Som ovan nämnt brukar det främst gå ut på att man får behålla produkten efter att man har skrivit om den. Är det en produkt av högt värde kan man dock tjäna in en hel del pengar eller varför inte sälja produkten vidare efter att man har skrivit klart recensionen? Detta gäller dock specifikt för de produkter som kan återanvändas, t. ex. elektronik. Vill man inte sälja den vidare kanske man har tjänat in en hel del pengar på att testa en produkt gratis, speciellt om man ändå hade tänkt köpa samma produkt med sina egna pengar.

Det enklaste sättet att gå tillväga om man vill testa på detta är att vända sig direkt till företag i fråga. Många företag kan själva lägga ut annonser om att de söker testpersner och då ansöker man enkelt via den länk som vanligtvis medföljer i annonsen. Ju större blogg man har, desto större är chansen att företag kan finna en intressant. När man marknadsför sin produkt som företagare vill man naturligtvis att produkten ska synas för så många som möjligt och att den testats av en person som kanske har ett större inflytande på målgruppen i fråga.

Tittar man på några av Sveriges största bloggar är detta inget ovanligt. Här recenseras alla möjliga typer av produkter, med en diskret länk om att inlägget t. ex. är sponsrat. Recensionen ska naturligtvis vara ärlig, men man bör tänka på att inte skriva allt för negativt om varan och i vissa fall kanske inte några negativa aspekter överhuvudtaget. Vill man kontakta företag själv kan det vara bra att vända sig till verksamheter som kan passa in på bloggen, t. ex. att recensera nya hundleksaker på en blogg om hundar.

bard