Starta en blogg

Ta ditt bloggande till nästa nivå

Många som har hittat till den här sidan är bloggare eller nyfikna på att starta en egen blogg. I det här inlägget har vi därför samlat några tips på hur du kan ta ditt bloggande till nästa nivå för att bli ännu mer professionell.

Kontor

För att du ska få ro till att skriva dina blogginlägg och driva din blogg är det viktigt att du har en bra plats att blogga på. Om du vill ta ditt bloggande till nästa nivå ska du se till att ha ett kontor. Du kan göra om ett rum i ditt hem till ett kontor eller så kan du köpa ett skrivbord och en bra stol som du kan sätta upp i ditt hem och ha en liten kontorsdel i ditt hem. Förutom att du kan ha ett kontor i hemmet kan du också hyra ett kontor. Det finns många fördelar med att hyra kontor, framför allt så får du känslan av att du går till en arbetsplats. Om du hyr ett kontor på ett kontorshotell kommer det att finnas fler människor där som blir lite av dina kollegor. Dessa människor kan vara värdefulla kontakter för dig som bloggare.

Dator

Du kan blogga med din mobiltelefon. Men om du skriver längre inlägg och vill ta ditt bloggande till nästa nivå är det bra om du bloggar på en dator. Det finns många bra datorer att välja bland. Den bärbara datorn är särskilt användbar för dig som är bloggare och vill kunna blogga vart som helst. En bärbar dator kan du ta med dig till ditt hyrda kontor eller blogga på tåget när du är på väg någonstans. Men du kan också välja att blogga på en stationär dator. Du väljer själv vilken dator som du tror skulle passa dig bäst.

Kamera

Många som bloggar tar sina egna bilder till bloggen. Det funkar fint att ta bilder med mobilkameran men om du vill ta ditt bloggande till nästa nivå kan det vara läge att investera i en systemkamera. Med en systemkamera har du möjligheten att utveckla dig själv som fotograf, och som bloggare. Det finns många bra systemkameror att välja bland som tillverkas av olika varumärken. Men att bära med sig en systemkamera kan vara rätt bökigt eftersom de är lite tyngre. Ett annat alternativ för dig som vill ha en smidigare kamera som tar bra bilder är en digitalkamera.

Inspiration

Det kan vara svårt att driva en blogg och hålla den uppdaterad. De som har bloggat under en längre tid kan säkert känna igen sig i att ibland känns inspirationen till att blogga som bortblåst. För att försöka hitta inspiration till din blogg finns det flera saker du kan göra. Om du till exempel har en favoritbloggare kan du gå in på personens blogg och analysera vad det är du gillar med bloggen. Är det texterna, bilderna, ämnet bloggen tar upp eller är det variationen? När du vet vad gillar hos andra bloggare är det enklare att applicera det på din egen blogg.

bard