Starta en blogg

Fyra tips till modebloggen

Om du har en modeblogg och vill tjäna pengar på den måste du arbeta medvetet för att lyckas. Här kommer fyra tips på hur du kan boosta och förbättra din modeblogg.

Modebloggen

På sätt och vis känns modebloggen som lite av en bloggklassiker som funnits redan i bloggens barndom och som alltid är och har varit aktuell. Och kommer så fortsätta att vara. Det är roligt att sätta på bra musik och skriva ett blogginlägg om de nya jeansen eller en nyupptäckt vintagebutik. Extra skrivlust ger hörlurar med bluetooth och du hittar snygga hörlurar hos Teknikdelar.se. Men då konkurrensen är stor och modebranschen är i ständig förändring, är det viktigt att du verkligen arbetar med din blogg och inte ”bara” skriver blogginlägg.

1# Ha ett mål och plan

Oavsett vilken slags blogg som du har, måste du ha ett tydligt mål och en genomarbetad plan. Du bör ha både ett långsiktigt mål, som 10 000 besökare per dag, eller en inkomst på 5000 kronor i månaden, men sedan dela upp det på små delmål. Först 1000 personer, sedan 3000 besökare etc. Under tiden måste du hela tiden utvärdera dina strategier. Skapa strategier, men utvärdera dem kontinuerligt.

2# Ge något till dina läsare

Du har säkert läst det många gånger: det viktigaste är innehållet på din blogg. Alla blogguider skriver om vikten av innehåll, bra artiklar som ger något till dina läsare. Men det räcker inte att bara skriva artiklar på minst 500 ord, lägga till ett par snygga bilder och sedan publicera. Det gör redan de flesta modebloggare. Du behöver ge dina läsare något mer än en artikel om senaste trenden – som de också kan läsa om på andra platser. För att skapa något mer behöver du tänka utanför boxen, komma på idéer som är annorlunda. Naturligtvis kan du inte skriva annorlunda artiklar varje dag – vanliga artiklar har ett stort värde och uppskattas av de flesta besökare. Men då du faktiskt konkurrerar med andra bloggar måste din blogg också innehålla artiklar som gör den minnesvärd. Ett tips kan vara att du testar olika klädstilar och skriver om hur du blir bemött – olika kläder skapar olika reaktioner. En vecka utan smink – vad händer med din hy?

3# Res iväg

Mode och resor är inga synonymer, men de hör ihop. Du kan lyfta din modeblogg till nya höjder genom att göra en moderesa till en större stad i Europa, gärna någon mindre vanlig stad som den tyska Frankfurt eller franska Marseille – det finns redan tusentals artiklar om London och Paris. Skapa en miniguide, både på affärer och mysiga kaféer.

4# Se över bloggen

Du bör också regelbundet se över din blogg, göra en storstädning en gång per år. Läs igenom dina inlägg, korrigera text och uppdatera fakta. Tänk också på att en gammal artikel från bloggens barndom kan dra ner intrycket på din blogg. Ta bort eller skriv om alla artiklar som inte har en röd tråd och håller lika hög nivå som du har kommit till nu.

bard