Starta en blogg

Resebloggar – inspiration och inkomst

Om du tycker om att resa finns det många bloggar att läsa, få inspiration och kunskap från. Att skapa en egen reseblogg kan också var ett sätt att få extra inkomst att kunna resa för!

Följa resebloggar

Genom att följa olika resebloggar kan du få tips på både intressanta resmål och smarta restips. Det finns en mängd olika slags bloggar att följa: resa med familj, ensam tjej eller kille, i bil, backpacka jorden runt eller åka tåg från London till Peking. De flesta resebloggar är skrivna av en 20-30 årig tjej som reser mycket. Om du är intresserad av ett särskilt resmål kan det vara smart att följa ett par bloggare, läsa om vad de gör och få bra do & don´t i förväg. Om du planerar att tågluffa i Europa eller resa jorden runt är det också klokt att följa flera bloggare som gör liknande resor som du själv planerar. Om du går tillbaka till resans början får du en bättre överblick och än mer tips.

Det finns också resebloggar om personer som flyttat till ett annat land, expats, eller personer som bor utomlands under en del av året. Om du är intresserad av att bo utomlands, så läs mer hos Mowido som hjälper dig att hitta din drömbostad. Det kan vara smart att följa bloggare som redan flyttat utomlands, för att få tips på vad du behöver tänka på.

Starta en reseblogg

Om du tycker om att resa vill du självklart inte bara läsa om andras resor, utan också åka iväg själv. Det finns primärt två problem med att ha resa som sitt stora intresse: det är en dyr hobby som tar tid. Men, med en blogg kan du faktiskt lösa lite, eller rent av hela, det problemet. Det finns bloggare som lever på sin blogg och alltså kan sitta i en solstol på Mallorca och samtidigt vara på jobbet!

Det kräver mycket arbeta om du ska lyckas få inkomst på din blogg, men det är möjligt. Det första som du behöver göra är att besluta dig för vilken slags reseblogg som du ska ha. Om du skriver en allmän reseblogg så kommer den att dränkas bland alla andra resebloggar; för att få läsare behöver du vara unik och stå ut. Du behöver skriva utifrån en särskild inriktning, som att bara resa med tåg, hela tiden räkna ut dina klimatavtryck – hur jobbet det än kan vara -, resa med barn eller att bila från Nordkap i Norge till Vladivostok i Ryssland, eller något annat unikt. Det måste finnas en särskild anledning att följa dig och din blogg. Du kan också starta en blogg redan på hemmaplan och fylla den med informativa resetips. När du bloggar för att få läsare, måste du alltid ha läsaren i fokus och skriva om sådant som kan hjälpa dina bloggbesökare. Du behöver också köpa eget domännamn och hosting. Ditt domännamn bör ha något med resor i ordet, så att läsaren snabbt förstår att du har en reseblogg och går in på din sida.

bard