Tjäna bra pengar

Välj rätt bloggportal

Det är tydligt att det verkligen finns många olika sätt att gå tillväga om man vill börja tjäna pengar på sin blogg. Vissa sätt är knepigare än andra och vissa kräver nästan ingen uppoffring alls.

Ett mycket bra sätt att faktiskt tjäna pengar på sin blogg är genom att göra ett mycket klokt och genomtänkt val när man väljer bloggportal. För att lyckas med denna inkomstkälla behöver man alltså använda en bloggportal och kan inte förlita sig på att systemet ska kunna fungera om man väljer att starta upp en egen hemsida från grunden.

Anledningen till detta är nämligen att det finns ett flertal bloggportaler som använder sig av så kallade inbyggda system. Dessa system är till för att alla de som bloggar på sajten ska kunna tjäna pengar på att använda just den portalen, vilket i sin tur genererar fler bloggare på sajten. Det kan t. ex. handla om att du som bloggare får betalt om någon besöker din blogg och sedan klickar på diverse annonser som finns runt omkring. På en bloggportal är det nämligen så att det är portalen som automatiskt ser till att annonserna alltid finns på plats och ju större blogg du har, desto mer intressant blir du såklart att annonsera på.

Ovan nämnt system är det absolut vanligaste, men sedan finns det även bloggportaler som ger sin användare betalt för varje gång någon klickar sig in på personens blogg eller en sida/inlägg på bloggen. Detta är ett otroligt enkelt sätt att tjäna pengar på och man behöver alltså inte göra så mycket mer än att skriva på sin blogg som vanligt. Har man en stor blog så kan detta faktiskt generera i en hel del pengar, men för mindre bloggar så är vinsterna antagligen mycket små.

Bara för att bloggen för tillfället är liten betyder det inte att man inte ska fortsätta satsa! Majoriteten av alla bloggare började smått och idag finns det mängder med människor som faktiskt har bloggen som sin största inkomstkälla. Vill man inte använda bloggportals-knepet som den främsta taktiken så kan man alltså låta den ticka på i bakgrunden. Det som många dock kan anse som något negativt är att reklamen i fråga kanske inte alltid är en produkt eller tjänst som man själv står för eller att banderollerna/annonserna inte ger sidan en snygg helhet. Har man en stor blogg där kunder själva köper annonsplats har man större möjlighet att påverka vilken typ av annonser som ska finnas.

bard