Olika bloggämnen

Bloggämnen för att tjäna pengar

Om du vill tjäna pengar på din blogg måste du blogga om rätt ämne. Det är inte så säkert att det finns ett särskilt ämne som du kan blogga om och garanterat få inkomst, däremot finns det olika möjligheter med olika slags ämnen.

Tjäna pengar på din blogg

Det kan låta enkelt att tjäna pengar på en blogg, men det kräver en stor och medveten arbetsinsats. Det vanligaste sättet att få inkomst från en blogg eller Youtube är genom annonser. Du ansöker om att få vara med i ett affiliateprogram och får sedan använda företagsannonser på din sida. Du kan få inkomst genom att annonsen finns som en banner – en fast summa -, antal visningar eller utifrån provision om något har klickat på annonsen och handlat något. Men, det räcker inte med att ha annonser på din blogg, du måste också ha besökare som helst också går vidare till de olika affärerna. Det är därför viktigt att välja rätt bloggämne om du skapar en blogg med syfte att få en sidoinkomst.

Stora bloggar

De flesta kända bloggare skriver om sin livsstil, mode eller mat. Vissa bloggare är kändisar som börjar blogga och kan ganska snabbt få många besökare, men det finns också många som börjat med en blogg, medvetet byggt upp den och sedan blivit kändisar. Det är svårt att slå sig in i livsstil- eller modeblogg-branschen, men om det är ditt stora intresse är det värt att satsa. Ett tips är att skriva om finare märken och också herrkläder, som jackor för man från Johnells och fokusera på kvalitet. Om du är riktigt seriös bör du också köpa kläderna själv och ta kort. Ett annat sätt att bygga upp en stor livsstilsblogg är genom en annorlunda livsstil: självförsörjning ute i Stockholm skärgård, bara äta kött och fisk som du jagat och fångat själv, odla alla dina grönsaker på balkongen i Stockholm innerstad – något annorlunda, så att du står ut.

Små bloggar

Det är enklare att lyckas med en liten blogg, än med en stor. Det finns bloggare med flera olika mindre bloggar som tillsammans ger dem nog med inkomst att leva på bloggandet på heltid. En liten blogg handlar om ett särskilt ämne, som resor, teknik, historiska föremål eller renovering av hus. Om du väljer ett ämne som resor eller teknik måste du också nischa dig inom de ämnena: resor med buss genom Europa, reparera gamla skrivare eller hur man skapar en app. Konkurrensen är också stor bland små bloggar, men om du skriver ofta och bara skriver om ditt ämne, så finns det en möjlighet att få en inkomst.

Tid och engagemang

För att lyckas med bloggen måste du ge det tid. Endast kändisar kan starta en blogg och få inkomst inom en månad. Du bör räkna med minst ett halvår och det krävs att du regelbundet skriver nya bloggposter – även om ingen ens läser dem. Efter en tid kommer din blogg att få besökare och du får en möjlighet till inkomst!

bard