Olika bloggämnen

Skapa en blogg för att tjäna pengar

Om du behöver extrainkomst kan du starta en blogg för att tjäna pengar. Det kräver både arbete och engagemang, men är samtidigt något som du kan göra hemifrån och som du själv har kontroll över. Vad behöver du tänka på för att skapa en blogg som genererar inkomst?

Rätt fokus

Om ditt mål är att skapa en blogg för att få inkomst, behöver du från första stund ha rätt tankesätt och fokus. En inkomstbringande blogg är som ett miniföretag och allt som du gör med bloggen måste utgå från den tanken. Om du startar ett företag behöver du tänka igenom alla aspekter av företaget för att få det att kunna gå runt ekonomiskt, på samma sätt måste du tänka igenom de olika delarna som en blogg är uppbyggd kring som en företagare. Det som är bra med en blogg är att det inte kräver mycket ekonomisk investering och att du kan komma igång på en gång. Om du redan har ett företag och behöver företagskredit kan du använda qred.com som erbjuder företagslån på ett mycket enkelt sätt – en bra hjälp tills du fått igång bloggen!

Rätt ämne

För att gå inkomst på din blogg måste du niche den på ett sätt som fungerar för både annonser och de produkter som du planerar att sälja eller promota, samt också för sökmotorer och besökare. Du kan tänka på din blogg som ingången till en galleria som besökare går in genom, och där annonserna är de olika affärerna i gallerian. Ditt först mål är att få dem att gå in på din sida, just din galleria, och att de sedan ska klicka på annonserna eller produkterna, istället för att bara surfa vidare. Det är svårt att skapa en affär som säljer allting, på samma sätt är det svårt att skapa en blogg som skriver om allt, däremot är det lättare att få kunder till en specialaffär, som säljer till exempel träningskläder eller smycken. Detsamma gäller en blogg. Besluta dig för ett smalt ämne och försöka att nicha det så mycket som möjligt: sälj inte träningskläder, vilket innebär stor konkurrens, utan snarare fotbollsskor, snygga vattenflaskor eller golfhandskar. Du kan nästa välja vilket ämne som helst: resor, djur, sport, försäkringar, trädgård eller byggverktyg. Då du sedan kommer att skriva artiklar kring nichen, så bör du kunna lite om ämnet; det blir också lättare och roligare att skriva om något som intresserar dig.

Rätt namn

Då du valt ämne och produktkategori att fokusera på, så behöver du skapa ett bra namn med tillhörande domännamn. Du behöver ett bra domännamn av två anledningar: för att besökarna ska surfa in på din sida och för att sökmotorerna ska associera din sida med rätt sökord. Om du skriver om hundförsäkringar och heter Pellessmarta.xx, så kommer vare sig besökare eller sökmotorer förstå att din sida handlar om hundförsäkringar då en person söker på det ordet. Om du däremot heter något som har med hund och försäkring att göra, så kommer både surfare och sökmotorer premiera dig.

bard