Olika bloggämnen

Få fler läsare till din blogg

Det är roligt och kreativt att blogga, men oavsett hur mycket som du tycker om att skriva, så vill du också ha läsare. Utan läsare blir bloggen mest bara text som inte får någonstans att landa. Det kan finns flera orsaker till att du vill få fler läsare, du tycker om att blogga och kommunicera med människor, du vill lyfta upp ett särskilt ämne och påverka eller så vill du tjäna pengar på din blogg. Många gånger kan det vara alla tre anledningar samtidigt, då de inte motsäger varandra. Du ska här få tips på hur du kan få fler läsare till din blogg.

Skriv för dina läsare

När vi kommer på att vi vill starta en blogg tänker vi oss självklart att vi skriver utifrån oss själva – och det måste vi ju till viss del också göra. Men, bloggen måste också vara intressant för andra. Om du älskar att resa till Paris och vill blogga om det, så måste du skriva om något som är relevant för läsaren. Det är alltid inspirerande att se fina bilder och att läsa att det är ett underbart ställe, men ingen utom dina närmaste vänner kommer komma ihåg bloggen och komma tillbaka. Om du vill blogga om Paris, så behöver du skriva om sådant som resenärer kan ha nytta av när de själva reser dit: hur man billigast eller lättast tar sig från flygplatsen, hur kollektivtrafiken fungerar etc. Tänk på dig själv som en kunskapskälla som dina läsare vill återkomma till för att få nyttig information.

Kommunicera med dina läsare

Om du vill få en stor läsekrets är det viktigt att du kommunicerar med dina läsare. För att få fler läsare kan du också ha att Twitter-konto och ett Instagram-konto och göra inlägga på alla tre medierna när du skrivit en ny artikel. Ett annat tips är att be dina läsare komma med frågor. Om de frågar dig hur du kan ha råd att resa så ofta till Paris, är det en hjälp för dina läsare när du ger goda råd som att köpa en begagnad macbook air 13 – fungerar perfekt för en bloggare!

Ja, det där ordet som alla talar om: Sökmotoroptimera. Om du har en jättebra blogg med värdefull information om Paris, så är det inte säkert att någon hittar dit om du inte rankar högt hos Google. Ett tips är att helt enkelt ta hjälp av någon för att sökmotoroptimera. Det du också ska tänka på är att skriva mycket och unikt material. Google kan läsa om du bara kopierar andras texter och då rankas du inte högt. Tänk också på att länka, men länka smart. Det är inte antalet länkar som främst räknas, utan hur kvalitativa dina länka är. Så det är ingen idé att ha två hemsidor med låg rankning och skapa hundratals länkar mellan dem. Du kan också be andra bloggare att skriva blogginlägg hos dig, och att ni sedan länkar mellan varandra. Då får du både länk och nytt material!

bard