Starta en blogg

Inredningsbloggar

När du skapar en ny blogg är det viktigt att välja en bra nisch. På så sätt kan du verkligen skapa dig själv en solklar plats bland alla bloggar och snabbt få många följare. En nischad blogg har nämligen mer potential när det kommer till att hitta trogna läsare.

Att en nischad blogg får mer återkommande läsare beror på att läsarna helt enkelt vet vad de kan förvänta sig av bloggen. De vet att den skriver om ett av deras egna intressen och klickar sig regelbundet in för att få tips och inspiration.

Om du därför har ett stort intresse av inredning är det ett perfekt tillfälle att skapa en inredningsblogg. Då kan du dela med dig av de senaste trenderna och dina senaste inköp till ditt hem.

Låt läsarna hänga med dig hem

Ett hett tips är att låta läsarna av din blogg följa med hem till dig genom bloggen. Då skapar du direkt en personlig koppling till läsarna, vilket gör att de kommer återkomma för att få läsa mer om dig och ditt hem. Något som är riktigt populärt just nu är att låta sin blogg följa med på resan genom en husrenovering.

Många bloggare köper nya hem som de bestämmer sig för att renovera och fräscha upp. Det kan vara allt från 1800-tals hus som varsamt ska renoveras till funkiga lägenheter som ska få en personlig stil. Om du har ett stort hus kan du låta dina läsare följa med på renoveringsresan som kan bjuda på allt från köksbyte, badrumsrenovering och stambyte. Dessutom ska saker som utformning av soffor, stil på fasadbelysning, färg på stolar och olika inredningsdekorationer diskuteras och tipsas om. Det finns helt enkelt en aldrig sinande källa till inspiration om du renoverar ditt hus.

För att få en riktigt levande inredningsblogg gäller det att alltid hänga med i de trender som finns. Tipsa gärna om produkter i olika prisklasser och stilar, då lockar du till dig en bred krets av läsare. Det är viktigt att kunna tilltala så många som möjligt, samtidigt som du håller på din nisch.

Hård konkurrens men perfekt tillfälle att växa

Det finns en uppsjö av inredningsbloggar just nu på internet. Det innebär dock inte att marknaden är mättad. Tvärtom är just idag det perfekta tillfället att skapa en blogg. Ju tidigare du får fart på dina skrivfingrar, desto snabbare kan du börja växa din läsarskara.

Låt gärna dina läsare vara så inblandade i din blogg som möjligt. Fråga dem vad de helst vill läsa om för att kunna ge ett så bra innehåll som möjligt. En del vill läsa om nybygge av garage, vissa om 50-talsinredning medan andra vill läsa om vad man ska tänka på när man färgkoordinerar ett hus.

bard