Olika bloggämnen

Våga vara vågad med innehållet

Det finns några saker många bloggare missar och därmed försvinner en del av läsarna. Många gånger handlar det helt enkelt om att våga vara vågad. Sätten det går att vara vågad på är många och för den som vågar vara lite mer personlig väntar en fördjupad kontakt mellan läsare och bloggare.

Mer än att bara vara personlig

Den personliga delen är viktig, men det finns mer som är viktigt också. En blogg behöver vara underhållande. För läsarna kan det innebära många olika saker. Ett bra sätt som alltid fångar läsare är att skriva om något där de kan känna igen sig. Inlägg som handlar om att läsarna kan känna igen sig blir ofta bra eftersom det gör att läsarna kan få tips, eller helt enkelt få en bra känsla av att läsa bloggen. Det finns en annan typ av inlägg och det är inlägg som bjuder in till skratt. Det kan vara allt från lite generande inlägg om sexleksaker till att det är en rolig historia som berättas. Oavsett vilket kommer inlägget att ge läsaren en känsla av glädje och därigenom blir bloggen ihågkommen.

Anpassa inläggen efter målgruppen

Den som skriver en blogg behöver alltid komma ihåg att texten bör passa den tilltänkta målgruppen. För en bloggare som har en yngre målgrupp gäller det att anpassa textinnehållet efter den ungefärliga nivån på läsarna. En lättläst text är alltid en fördel när det gäller en blogg. Många läser en blogg och vill snabbt kunna ta åt sig informationen i texten utan att behöva tänka till. En blogg som behandlar ett speciellt område och har en mer avancerad inriktning kan med fördel använda ett mer fackinriktat språk. Läsare som har valt att läsa en blogg som är mer inriktad inom ett specifikt tema gillar om den även har ett språk som passar ämnet. Givetvis kan det finnas inlägg på bloggen som är riktade till nybörjare eller de som är intresserade där även språket är mer lättläst.

Bloggar blir kända genom att sticka ut

Något som alltid är bra att ha i åtanke för någon som vill blogga är att bloggare som har skrivit inlägg som skiljt sig från mängden har blivit kända. Idag finns det fortfarande en del stora bloggar kvar som blev kända för mer än 15 år sedan. På den tiden handlade det mycket om att sticka ut och göra något extraordinärt. Det fungerar än idag, även om det har blivit lite svårare. Konkurrensen om läsarna är stor och att fånga en stor läskrets kan vara svårt och det kräver mycket jobb. Bloggen behöver helt enkelt vara något alldeles extraordinärt för att ta sig fram. Det finns bloggar inom alla genrer idag och att hitta något helt nytt kan vara en utmaning.

bard